Ann Lickander

Utbildning & tidigare erfarenhet?
Jag började med att snickra lite hemma med tabeller och frames *ryser* innan jag flyttade ner till Göteborg för att plugga Web Developer på KY-Akademien (numera Yrkeshögskolan Göteborg).
Via skolan började jag min praktik på Carnaby och under praktiken skapades Hippies, och där stannade jag sedan kvar som konsult fram till min anställning 2011.

Hur kom det sig att du blev programmerare?
När jag pluggade på gymnasiet ville jag välja Webbdesign via individuella valet men jag hade redan valt för många poäng samt att det krockade med andra kurser.
Efter gymnasiet fick jag upp ögonen för något som kallas pixeling och ville testa det. Och “alla” som pixlade hade ju egna sidor, och jag kunde väl inte vara sämre än dem? Och eftersom jag inte fick min kurs på gymnasiet kunde jag väl lära mig det nu istället. Och det visade sig att jag tyckte att det var ganska kul att pilla med HTML och CSS så jag började på allvar titta efter utbildning för att få sitta och koda.
Några år senare föreslog en vän att jag skulle ta och flytta ner till Göteborg, där hon studerade, och jag hittade utbildningen Web Developer som tycktes passa mig som handsken. Och sen blev jag programmerare ;)

Vad gör du när du inte jobbar?
Haha för något år sedan hade jag sagt “va, inte jobbar?”. Men idag försöker jag mest ta det lugnt. Spelar lite World of Warcraft och Portal, läser lite och försöker komma ikapp alla tv-serier jag har missat.

Vilken karaktär (eller familj) hejar du på i Game of Thrones?
Tyrion Lannister utan tvekan! Han har varit min favorit sen första avsnittet. Han är smart, fäller dräpande kommentarer och har, till skillnad från hans familj, ett gott hjärta.
Och nu ändrar jag om frågan till “vilka karaktärer”, för jag har en till favorit och det är Daenerys Targaryen. Hon har gått från att vara en kuvad flicka till en stark kvinna som ingen säger nej till ostraffat.

Senaste casen av Ann

labelledefrance_startftf2014_startftc2014_startflora_startstorabrannbo_start

Senaste blogginläggen av Ann

Scouterna och Hippies i Interntworld

För ett tag sedan skrev vi om att Scouterna.se hade blivit nominerad som en av Sveriges bästa webbplatser. Nu har Internetworld följt upp detta med en artikel om arbetet kring Scouternas nya webbplats. Läs gärna artikeln WordPress höll måttet hela vägen som har en så finfin rubrik

Scouterna.se, en av Sveriges 100 bästa webbplatser

Varje år listar Internetworld Sveriges 100 bästa webbplatser, och igår avslöjade man de nominerade inom kategorin Organisationer. Till vår stora glädje fann vi Scouterna i listan, en kund till oss och vars nominerade site vi har byggt. Nu håller vi tummarna för att de vinner när de slåss mot de övriga organisationerna Folkpartiet, LO, Miljöpartiet […]

WordPress 3.8 “Parker”

WordPress 3.8 kom ut inatt och med den den största förändringen av admingränssnittet sedan 2008 när WordPress 2.7 kom ut. Admingränssnittet För den som redan har använt sig av pluginet MP6 är denna uppdatering kanske inte så spännande i och med att man flyttat in MP6 in i core. Men för alla andra är detta […]

Sliderns vara eller icke vara?

Brad Frost brukar beskriva slidern, eller snurran, som en kompromiss mellan ett gäng människor som alla vill synas på startsidan. – Jag är viktig. Jag ska vara på startsidan! – Jag är också viktig, jag ska också vara på startsidan! – Men jag då? Jag är precis lika viktig och ska också vara med! – […]

Semesterstängt

Som blinda mullvadar klättrar vi ur Hippiesgrottan och ut i solskenet där vi nu kommer att befinna oss i två veckor. Vi önskar därför er alla en trevlig sommar och så ses vi efter semestern!

Villkorliga kommentarer i IE 10?

Internet Explorer (IE) – webbutvecklarnas kanske största hatobjekt. En webbläsare som hyfsat ofta måste ha egna cssmallar för att visa upp webbplatsen på rätt sätt. Tack och lov försöker Microsoft att förbättra den och i den senaste versionen, IE 10, har den faktiskt blivit mycket bättre och anpassningarna rejält färre. Men ibland måste man ändå […]

WordPress 3.5 är *inte* släppt – men här är godiset

Den senaste tiden har det varit mycket surr kring WordPress. Lite på grund av ryktet om Matts namnbyte till WebDevMattic (Matt Mullenwegs tweet vilket började här med Brad Williams tweet om en stor nyhet). Men kanske mest på grund av version 3.5 som enligt planerna skulle släppts igår, men vars release sköts upp i sista minuten: Andrew Nacins […]