WordCamp San Francisco 2013

wordcampsf2013
I avsaknad av WordCamp Stockolm, eller annan svensk stad, för i år (än så länge) tittade Anna och Ann på livestreamen från WordCamp San Francisco som hölls i helgen. WordCamp San Francisco är WordCamp “originalet”. Den allra första WordCampen hölls 2006 i San Francisco och eventet blir bara större för varje år; det har gått från runt 100 deltagare till ca 1 000 fysiska deltagare. Och det märks att det är stort. Bra talare dras dit, det känns strukturerat och kvalitativt och riktigt bra helt enkelt.

Några av våra favoriter från WordCamp San Francisco 2013

Tammie Lister, “Beyond the Default: Explorations and Experiments in BuddyPress

Tammie upplevdes som kunnig och entuiasmerande, något som kan behövas om man ska ge sig på att hålla en session där man vill få WordPress-utvecklare positivt inställda till att jobba med och vidareutveckla BuddyPress, som många rynkar på näsan åt på grund av dåliga erfarenheter från dess tidigare versioner.
Och hon lyckades! Vi är flera på Hippies som är intresserade av att ta en runda med BuddyPress för att se hur det har utvecklats och om dess dåliga rykte kanske trots allt är oförtjänt numera och om det är dags att förlåta gamla synder. ;)

Mark Jaquith, “Confident Commits, Delightful Deploys”.

Mark kändes avslappnad och säker på sig själv och det han pratade om. Han var naturligt rolig och när han skämtade så kändes det inte konstlat. Det var enkelt som lyssnare att ta till sig det han talade om, det var inte en massa flams runt omkring.

Sessionen handlade om bl.a. arbetssätt vid utveckling och driftsättning av professionella WordPress-siter och versionshantering, något som Mark fastställde att “If you’re not using version control, this is an emergency. Almost a ‘leave this talk and fix this’-emergency”, något vi som (nyfrälsta) Git-användare på Hippies helt skriver under på! ;)

Andrew Nacin, “Current User Can Watch This Talk

Nacin som talare var ganska rak på sak och man kände att han visste vad han pratade om. Vore ju konstigt annars med tanke på att han bland annat har lett utvecklingen av 3.5 och ska leda 3.7.
Han hade en inspirerande presentation om användarroller och användarkapaciteter. Det är en ganska vanlig uppfattning att WordPress användarroller är begränsade, men den uppfattningen stack Nacin snabbt hål på.

Matt Mullenweg, “State of the Word 2013

Matts årliga presentationer är något som många av oss WordPressutvecklare ser fram emot att se. Utöver världspremiären av reklamvideon till WordPress 3.6 överraskade Matt oss genom att meddela att WordPress 3.7 är planerad att släppas i oktober, och 3.8 ska släppas redan i december i år (“or die trying”). Något förvånande då 3.6 som skulle ha släppts i april fortfarande inte är släppt (det ryktas dock om att den ska släppas nu i veckan)…

Matt förklarade dock att man ska försöka släppa nya versioner oftare. Det ska bli mindre arbetsgrupper och med mer fokus på en specifik del. WordPress 3.7 ska t.ex. fokusera på stabilitet och säkerhet snarare än nya funktioner i admingränssnittet.

För den som missade WordCamp San Francisco 2013 kommer filmerna från presentationerna att läggas upp på http://wordpress.tv/event/wordcamp-san-francisco-2013/. De lägger inte upp alla på en gång, så i skrivande stund finns det bara tre filmer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">