WordPress 3.5 är *inte* släppt – men här är godiset

Den senaste tiden har det varit mycket surr kring WordPress. Lite på grund av ryktet om Matts namnbyte till WebDevMattic (Matt Mullenwegs tweet vilket började här med Brad Williams tweet om en stor nyhet). Men kanske mest på grund av version 3.5 som enligt planerna skulle släppts igår, men vars release sköts upp i sista minuten: Andrew Nacins tweet

Som de WordPress-älskare vi är, kunde vi på Hippies inte vänta med att se vilka nya roliga och bra saker som det fantastiska WordPress-gänget skulle leverera denna gång utan har följt utvecklingen av betaversionen. Visste du förresten att coreutvecklaren Andrew Nacin projektledde denna uppdatering samtidigt som han planerade sitt bröllop? Geez, snacka om att ha att stå i!

I vilket fall, vi har petat runt lite och vill nu dela med oss vilka nya funktioner vi älskar allra mest, och vi börjar bakifrån.

På fjärde plats: Lägg till media-knappen. En liten – men viktig – uppdatering eftersom många redaktörer som ska lägga till pdf:er, docs, bilder osv ofta har problem med att förstå vilken knapp de ska trycka på för att lägga till filer.

På tredje plats: Det nya Mediagalleriet. Nu börjar faktiskt gallerifunktionen att bli användbar. Istället för att klumpa ihop alla bifogade filer till posten, kan man nu enkelt skapa egna anpassade gallerier – utan tillägg.

På andra plats: edit_form_after_title och edit_form_after_editor, två hookar som många, många WordPress-utvecklare har väntat på. Detta är verkligen något som gör oss “alldeles varma och lyckliga”.

Och så på första plats: Favoriter under Lägg till nytt tillägg. Fantastiskt praktisk funktion! Nu kan man komma åt alla sina favoriter, (eller någon annans, förutsatt att man kan användarnamnet), och installera dem på installationen i ett svep.

Om du vill kolla in nyheterna så kan du ladda ner den senaste svenska testversionen av WordPress 3.5 här: http://sv.wordpress.org/wordpress-3.5-RC4-sv_SE.tar.gz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">